Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku
- Kategorie: Formy na šunku
- Výrobce:INNA
- Model:Výchozí
- Katalogový kód:HB IN-MO
- EAN:0769503309965
- V nabídce od:20.06.2025
- Dostupnost:na dotaz
- Vaše cena: 1 201,40 Kč / ks
- 1 453,70 Kč s DPH
- 49,24 € / 59,58 € s DPH
160 x 70 mm, 1,22kg
Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché.
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.
Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Parametry:
- Forma na cca 1,25kg šunky
- Půlkulatý tvar venkovní průměr 160 mm
- Výška 160 mm
- šířka formy včetně uší 205 mm
- Vnitřní rozměry: průměr 140 x hloubka 65mm
- Hmotnost formy 1,22kg
Tip na kvalitní domácí šunku:
- 1 kg vepřové kýty
- 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
- lžičku cukru nebo medu
- 2 dcl vody
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5cm z toho 5ks kostek rozemelte nebo pokrájejte na jemno a po té promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!
Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikrotenový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačíte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a po té vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
Přejeme vám dobrou chuť.
V šunkovaru lze připravit také paštiku
- Hmotnost (kg):1,39